Daphne Bastemeijer

“Mijn jonge dagelijkse leventje bestond met actieve ouders automatisch uit veel fietsen, wandelen en sporten. Zo heb ik als jong meisje jaren gejudood en daarin ook fanatiek wedstrijden gedaan. Elk weekend reden we stad en land af voor allerlei toernooien en kampioenschappen. Na de judo heb ik een tijd atletiek gedaan en daarna voetbal.

In alle sporten heb ik achteraf weinig plezier gehad. Ik was erg onzeker, wat onder andere resulteerde in vreselijke zenuwen. Vooral wedstrijden vond ik een kwelling.

Een turbulent leventje en ervaringen verder, kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. Wat vooral heeft geholpen is dat ik gelijktijdig aan de voetbal ben begonnen met wat fitness. Tijdens het fitnessen zag ik namelijk duidelijk dat ik even goed (of beter) was dan mede sporters.

In dezelfde periode als de fitness ben ik gaan studeren in Den Haag. Daar studeerde ik Voeding&Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Het laatste jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij De Nederlandse Obesitas Kliniek. Wat ik daar heb gezien en ervaren is de aanleiding geweest van mijn Lifestijlkamer idee. Mensen kunnen zichzelf zo kwellen met voeding en beweging!

De laatste jaren heb ik meer zelfvertrouwen dan ooit. Tuurlijk, ik schommel ook wel is wat qua vetpercentage en dan werk ik er even meer of minder aan. Maar ik zit mezelf niet meer in de weg, in tegendeel, ik eet en sport met veel plezier.

Waar mijn drijf vandaan komt om mensen te willen helpen weet ik ook niet precies. Ik denk deels doordat ik me goed in ze kan verplaatsen, of dat in ieder geval probeer. Als je me vraagt wat is je missie met De Lifestijlkamer dan zal dat ook geen geldgericht zaken praatje zijn. Ik wil gewoon mensen helpen richting het leven wat ik leid; gezond, energiek en happy!”

Mijn 5 favo’s:

  • Snackje: yoghurt rozijnen en chips.
  • Kledingstuk: een hemd, heerlijk overal onder.
  • Oefening: DB snatch en sprinten.
  • Hobby: sporten en eten met de fam.
  • Dier: hond.