Merel Bastemeijer

“Brownies, boterkoek, chips, snoepjes, eten… Ik kan gerust stellen, dat ik een ware obsessie heb met eten, zowel gezond als ongezond. In een gezin waar ‘gezondheid’ een begrip is, is zo’n obsessie niet altijd makkelijk. Als meisje heb ik veel geschommeld met mijn gewicht, maar altijd tegen de ‘te dikke’ kant aan gezeten. Wat resulteerde in een nogal onzekere jeugd, althans over mijn lijntje dan.

Sinds dat ik vier ben, heb ik altijd minimaal drie keer per week gesport: 7 jaar atletiek, 11 jaar paardrijden, 7 jaar voetballen, (stijl)dansen, judo (of ja, tuimelen), fitness, noem maar op. Ik ben erg fanatiek, soms een beetje té en kan absoluut niet tegen mijn verlies (lastig bij voetbal, kan ik je zeggen…). Jammer dat ik het vaak moet afleggen tegen Daph… Hoe moe ik ook ben, met burpees gaat ze me niet inhalen, no way! Sport is mijn beste vriend, maar daarentegen soms ook mijn grootste vijand.

Na twee jaar Diergeneeskunde te hebben gestudeerd, mijn babyvet nooit te hebben verloren en de Zweedse balletjes van de IKEA niet te weerstaan zijn, heb ik in de zomer van 2017 het roer om gegooid en ben ik 20 kg afgevallen. Nu ben ik de trotse mede-eigenaresse van twee sportscholen, kan ik nog steeds niet tegen mijn verlies en is eten nog altijd een obsessie, maar heb ik van deze obsessie en mijn grootste vriend sport mijn leefstijl gemaakt. Eindelijk kan ik met een gezonde portie zelfvertrouwen over straat lopen en is dat onzekere meisje verledentijd.

Binnen De Lifestijlkamer breng ik sport en voeding dagelijks samen. Eentonig werk vind ik saai en dan raak ik verveeld. Ik houd me overal een beetje mee bezig: de bar, Social Media, de GT’s en PT’s. In de tijd die ik werk bij De Lifestijlkamer, heb ik meer geleerd dan in 17 jaar school, dat vind ik het mooiste aan dit werk. En ohja, over die GT’s en PT’s gesproken… onze huidige klanten weten, dat mijn iets té fanatieke kant dan vaak naar boven komt…”

Mijn 5 favo’s:

  • Snackje: chocolade cashewnoten.
  • Kledingstuk: sportlegging, wát een uitvinding.
  • Oefening: snatches, burpees.
  • Hobby: koken (en dat zelf opeten) en sporten.
  • Dier: mijn prins Gordon, bull terriër.